Workshop Skogsbad.

Den här workshopen är för dig som längtar efter en personlig fördjupning i skogsbadandets konst. Som vill utforska naturkontakt som en väg mot ömsesidig hållbarhet, för minskad stress, för lugn och ro och som ett sätt att verka för ökad hälsa och välbefinnande. Den är också för dig som är nyfiken på hur vi som människor på ett enkelt sätt kan öppna för vår naturliga närvaro och uppleva välbefinnande bara genom att vistas på ett särskilt sätt i skogen, bortom metoder, övningar och lärare. Och för dig som gärna kombinerar egen retreat och trygg vistelse i skogen med att samlas för kunskapsutbyte och reflektion.

Vi kommer att växla mellan guidade skogsbad och stilla aktiviteter på hälsocentret. Vi går även igenom skogsbadets underliggande teori och ramverk, omkringliggande perspektiv och vetenskap.

Kursen ger dig som deltagare möjlighet till att kombinera längre stilla stunder och återhämtning i skogen med den sorts kunskap som öppnar för en djupare upplevelse och förståelse för skogsbadets och dina egna möjligheter. Kursen ger även en mycket god grund för fortsatt fördjupning och utbildning.

Öppen och pågående hälsofika ingår under hela kursen.

Vid anmälan får du en mer utförlig beskrivning av kursplanen samt schema och all nödvändig praktisk information.
Varmt välkommen!

Datum: 29-30 september 2019
Tid: lör 9.00 – 20.00 sön 9.00 – 17.00
Plats: Bagarmossens Hälsocenter, Stockholm samt Nackareservatet
Pris: 3840kr + moms
Anmälan: contact@shinrin-yokusweden.se

Ledare: Petra Ellora Cau Wetterholm och Hanna-Kaisa Heilimo

Petra Ellora Cau Wetterholm
är verksam som certifierad Natur och Skogsterapi Guide enligt ANFT, som leg psykolog och som mindfulness och meditationsledare. Inom sin verksamhet erbjuder hon guidade skogsbadsvandringar och skogsterapi mot en vetenskaplig grund, en form hon själv funnit både läkande och fördjupande. Hon är en stark röst för integrering av natur och skogsterapi inom offentlig hälso- och sjukvård samt driver utvecklingsprojekt inom primärvården. Petra Ellora är grundare och ledare av verksamheten Shinrin-Yoku Sweden: www.shinrin-yokusweden.se

Hanna-Kaisa Heilimo
Hanna-Kaisa Heilimo
är verksam som certifierad Natur och Skogsterapiguide enligt ANFT, i Tammerfors, Finland. Där arbetar hon även som sjuksköterska, med mindfulness och som pedagogisk vägledare inom neuropsykiatri. Hon riktar delar av sitt arbete mot särskilt utsatta grupper i samhället och verkar för en integrering av naturbaserad terapi i offentlig hälso- och sjukvård. Hanna-Kaisa är grundare och ledare av verksamheten Atofios – green dimensions: www.atofios.fi

Kategorier: Utbildning