Projekt

GreenME EU-project: Mental Health For all Through Nature, 2023-2027

Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute & Shinrin-Yoku Sweden är fantastiskt stolta partners i detta glädjande och ambitiösa, 4 åriga forskningsprojekt.

Tack vare ett mycket omfattande arbete har projektet erhållit förtroendet från EU Commission att verka för en stabil, vetenskapligt bas och bred spridning av Natur-Baserade-Interventioner i Europa. Med ett framstående forskarteam från SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) bidrar vi med Eco Forest Therapy; vår metodik, vetenskapligt informerade modeller och ett rikstäckande guidenätverk, för att utveckla naturbaserade interventioner i större skala.

Varmt välkommen att läsa mer genom att klicka på bilden, och att följa projektet via sociala medier; : Facebook & Instagram


Vetenskaplig Studie

Just nu pågår en unik, vetenskaplig studie på skogsbad. Det är Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute som genomför en stor studie under ledning av SLU Sveriges Lantbruksuniversitet.

Den undersöker vår specifika skogsbadsmetodik ”Eco Forest Therapy” och dess effekt på hälsa och välmående, en fördjupad naturkontakt och natur-relation. Just det här som går att koppla till vår förmåga att ”knyta an” och i förlängningen vilja beskydda naturmiljön. Det vi vanligen kallar inre hållbarhet kopplat till yttre hållbarhet.

Studien genomförs dessutom i en rad olika naturtyper och områden över hela vårt långa land tack vare alla fantastiska guider inom SNFTI´s rikstäckande nätverk av skogsbads- och skogsterapiguider, samtliga certifierade av Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute. Tillsammans gör vi det möjligt att genomföra en flerdimensionell forskning i framkant.

Läs gärna mer om studien här:

Forskningsstudie om Skogsbad


Arkitekturbad

Ett samarbete mellan Ettelva arkitekter och Petra Ellora Cau Wetterholm

Se filmtrailer för Arkitektbad på Vimeo

Ta en tur till Storkällan, vandra runt i tystnad en stund och låt sedan Ettelvas arkitekter guida dig på en sinnlig och informativ vandring. Du hittar deras guidning här: Arkitekturbad – SoundCloud


Trädplantering på Mundekulla Retreatcenter

TACK FÖR OSS!

Våra utbildningsretreater på Mundekulla retreatcenter
avslutas med att
Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute
donerar ett träd
som ett tack till naturen, jorden och platsen.


Återbäring

Moving from Harm to Harmony

En gåva till jorden

Välkommen att vandra med oss för att ta mindre från planeten och återgälda en gåva till jorden.

Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute kommer att erbjuda något tillbaka till jorden efter varje guidad promenad, utbildning och aktivitet i en naturlig omgivning. På så sätt kommer du som deltar i våra evenemang att placera en investering som en gåva till jorden. Tack!


Nu planterar vi träd tillsammans med VI-skogen!

Tack till var och en av er som vandrat, gått utbildning och

deltagit i våra event!

Tack vare er kan vi nu cirkulera en del av intäkterna tillbaka till naturen. Det är ett härligt sätt att gemensamt verka för en win-win, där vi tar emot och ger tillbaka, till varandra och till naturen. Detta år är det VI-skogen som tar emot bidraget. Varmt tack till dig natur- och skogsvän för att du bidrar till naturkontakt, för både människans och naturens välmående. Jag önskar dig många goda stunder i samklang med naturen och en riktigt fridfull helg, Petra Ellora Cau Wetterholm