” Utbildningen har berikat mitt liv och gett mig nya insikter i den näring och kraft skogen ger mig. Som guide kan jag nu erbjuda deltagare en stund för att uppleva naturen och bara vara, vilket är en resa som är svår att sätta ord på. Att få möjligheten att gå utbildningen till certifierad skogsbadsguide med otroligt inspirerande och kunniga lärare samt finna skogsvänner tillika nya kollegor är en ynnest som jag önskar för fler. Jag ger mina varmaste rekommendationer.”

Lina Morén, Digital projektledare, Stockholm

”Jag gick Scandinavian Nature and Forest Therapys utbildning till certifierad skogsbadsguide i maj-september 2021, och blev helt frälst. Jag trodde jag var en naturmänniska men utbildningen öppnade upp en helt ny värld. Du lär dig att bli naturens tolk och det är en gåva för mig, och andra, livet ut. Utbildningen är otroligt seriös och du får både utmaningar och hjälp så att du kan känna dig trygg i att själv guida när den är klar. Gruppen du är med blir också mycket sammansvetsad och jag har fått skogsbadsvänner för livet, en extra bonus”.

Susanne Gräsberg, Nittorp

Jag kan verkligen rekommendera denna utbildning till Certifierad Skogsbadsguide. Utbildningen har en mycket hög kvalitet och hela metoden är vetenskapligt grundad i såväl upplägg som i själva effekten och resultatet vi når hos de deltagare vi sedan får möjlighet att guida på våra skogsbadsturer. Kvalitet, professionellt och ett fint helhetskoncept är min sammanfattning. Ledarna är kunniga och noga utvalda för att bibehålla hög standard. Säkerhet, lyhördhet och personligt genomförande av mycket kompetenta personer. Utbildningsdagarna präglas av en fin gruppdynamik, där du får möjlighet att finna nya vänner för livet, som likt dig själv har insett behovet av att hjälpa oss människor att återknyta kontakten med naturen. Dagarna tillsammans i grupp, följs av en lång praktiktid då du har ett gott stöd av din mentor, en tid som leder dig fram till din Certifiering, då du även hunnit få en ordentlig duvning i säkerhetstänk också, för att ansvarsfullt själv ta dig an uppgiften att på egen hand. Varmt lycka till på din väg framåt.

Catharina Antonsson, konsult och handledare, Haninge, Stockholm

Jag är certifierad skogsbads- och skogsterapiguide och har gått 2 utbildningar inom SNFTI. Petra Ellora Cau Wetterholm är pedagogisk och trygg i sin roll som ledare och utbildare. Hon är en erfaren kliniker med förankring i evidens, bibehållen kreativitet och nyfikenhet. Jag kan varmt rekommendera de utbildningar som erbjuds av Petra och Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute”

Maria Moody Källberg, Socionom, Leg. psykoteraput, handledare, Västerås 

”Ibland träffar utbildningar mitt i prick, så var det med båda de certifierande utbildningarna vid SNFTI med Petra som lärare. Jag sökte efter nya verktyg för att förmedla hur naturen kan läka och stärka individer både fysiskt och mentalt. Jag har mötts av ett värdefullt utbildningsinnehåll, väl underbyggd fakta, bra balans mellan teori och praktik, verkningsfull handledning och bidragande kursdeltagare. Utbildningarna gav mig mer än jag förväntat mig. Som skogsbads- och skogsterapiguide står jag rustad att bjuda in fler till djupare naturkontakt för att mildra och motverka ohälsa”.

Marie Rosén, PT, coach och medicinsk tränare Sollentuna, Stockholm

”Den 4 månader långa utbildningen vid SNFTI erbjöd en seriöst utvecklad, för skandinaviska förhållanden anpassad skogsbadsmetod som står på en solid vetenskaplig grund. SNFTI certifierar skogsbads- och skogsterapiguider och har blivit ett nav för certifierade guider i Sverige. Institutet värnar en hög kompetens med utveckling i framkant. Till min bakgrund som äventyrare, vildmarksguide, biolog och forskare, är detta ett gediget och intressant komplement till min verksamhet”.

Hansi Gelter, Guide Natura, Piteå

”En helt underbar utbildning! Jag har fått med mig så otroligt mycket kunskap, inspiration och utveckling för både egen del och yrkesmässigt. Inte minst har jag fått en välfungerande och praktisk arbetsmetod för skogsbads- och skogsterapiguidning som gör det både roligt och utvecklande att guida. Petras engagemang, erfarenhet och kunskap som lärare, mentor och utbildningsledare är helt fantastisk och jag kan verkligen på alla sätt varmt rekommendera utbildningen”.

Jenny Abdelkader, kulturskribent, konstnär, Pajala

”Utbildningen till certifierad skogsbadsguide vid SNFTI har verkligen öppnat dörrar för mig att vara närvarande i naturen. Jag har fått en helt ny relation, ett nytt sätt att vistas i den. Jag har alltid uppskattat att vistas i naturen men kände mig alltid frustrerad. Det var som om jag visste att det fanns mer att hämta, men jag kom bara inte åt det. Nu när jag har SNFTIs metod att bygga på känner jag mig fylld och nöjd i naturen, jag kan njuta och ta in, få perspektiv, släppa måsten och krav – få landa i mig själv och uppleva att jag hör hemma. Och jag kan guida andra till något de brukar beskriva som en upplevelse av lugn, trygghet, frihet och gemenskap.. Petra som lärare är mycket kunnig och brinner för att dela med sig av skogsbadets alla delar. Jag kan varmt rekommendera utbildningen och henne som lärare”.

Susanne Bävertoft, stress-och avspänningspedagog, Stockholm

”Utbildningen är så mycket mer än att få möjlighet att bli en kunnig och inspirerande skogsbads- och skogsterapiguide. Det är en inre resa, en dörröppnare till världen som skapar förutsättningar till ett nytt sätt att ta sig fram, med ödmjukhet på vår gemensamma planet. Jag är oerhört stolt över att vara certifierad av SNFTI. I mina ögon är utbildningen den enda verkligt underbyggda och metodbaserade utbildningen i naturkontakt som vi har i Norden. Absolut en av de bästa investeringar jag gjort! ”

Lotta Ihse, Yoga och meditationslärare, Lund

”Utbildningarna jag har gått hos SNFTI har gett mig välgrundad och genomtänkt metodologi för att guida männsikor till en fördjupad naturkontakt. Utbildningen har inneburit både teori och praktik, där den egna naturkontakten varit en viktig del. Den presonliga handledningen under praktiken har varit guld värd för att utveckla min guidekonst. Jag är väldigt nöjd och kan varmt rekommendera utbildningarna till certifierad skogsbads- och skogsterapiguide”.

Kristina Olsson, socionom, kurator och coach, Malmö

”Hela utbildningen till certifierad skogsbadsguide är mycket seriös och givande. Den är strukturerad, pedagogisk och kreativ samt vilar på en vetenskaplig grund. Att metoden erbjuds i ett nära samarbete med skogen är det jag älskar allra mest! Tack Petra med team!”

Ingela Olsson, Alingsås