Guideresurs

In every walk in Nature, we receive much more than we seek

John Muir

Information om Guideresurs

Denna sida är för dig som erhållit en certifiering genom Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute och är del av det professionella SNFTI Guidenätverk. Sidan kommer att öppna upp inom kort för att bjuda in till kurser, seminarier, tillhandahålla underlag för guidningar och inspirerande material för att utveckla din expertis.

Fördjupningsutbildning

i professionell guidningskonst för den certifierade skogsbadsguiden

Välkommen till en fördjupningsutbildning i skogsbadsguidningens konst. Vi utforskar olika aspekter av inbjudningarnas natur och teman som lekfullhet, kreativitet och personlig fördjupning i relation med naturen.

Om utbildningen

Under tre dagar får du ta del av ledarledda övningar och guidningar för att stimulera, inspirera, utforska, förstå, forma och förmedla inbjudningar och cirkelsamtal. Du bjuds in till lekfull kreativitet och konstnärligt utforskande i naturens famn, både för din egen naturfördjupning och som grund för egna inbjudningar.

Vi tillbringar den största delen av utbildningen utomhus och det finns tid för fördjupning både i storgrupp och tillsammans med din egen utbildningsgrupp samt enskilt och personligt. Vi ledare delar tiden jämnt mellan oss.

  • Tid: vecka 32: 12-15 augusti (12/8 kl. 16 – 15/8 kl. 15)
  • Plats: Skeppsudden, utanför Norrköping: Skeppsudden – Fridens Lustgård – Home
  • Kostnad: 3250+moms
  • Ledare: Petra Ellora Cau Wetterholm och Jenny Abdelkader
  • Anmälan gör du genom denna länk: FÖRDJUPNINGSKURS Vi ser gärna din anmälan så snart du kan då kursgården står och stampar!
  • Kost och Logi: 2000 kr. Singelrum eller del i dubbelrum (300/150kr) extra per natt. Anmäl dig direkt till Skeppsudden: ​+4670 22 11 434 eller Mejl: info@skeppsudden.com

Petra -om att utforska, förstå, forma och förmedla inbjudningar och cirkelsamtal:

Den certifierande utbildningen till skogsbadsguide och skogsterapiguide, ger oss grundläggande färdigheter för att guida andra till läkande naturkontakt. Men med tiden kan vi guider ha behov av fortsatt inspiration och stöd för att fördjupa vår guidningskonst. Och vi kan börja längta efter nya perspektiv, inspiration, mer ingående förståelse, att få häpna och förundras och vara kreativa tillsammans med likasinnade.

Så kanske du upplever att du inte riktigt fått ”kläm” på vissa delar, att inbjudningarna kanske blir desamma eller att cirkelsamtalen känns ”stumma” eller att du bara längtar efter dina naturvänner och att få dyka in i egen naturkontakt på nya sätt? Då kan kursen vara ett steg vidare på din vandring.

Denna del av kursen bildar ett ramverk för vårt gemensamma utforskande och fördjupning under kursen; att fylla med lekfullhet, kreativitet och kontemplation kring inbjudningar och cirkelsamtal. Varmt välkommen!

Jenny -om kreativitet och skapande i skogen:

Att ägna sig åt lekfullt och prestationsfritt skapande är ofta en källa till både glädje, inspiration, välmående och egen utveckling och dessutom passar det så väldigt fint ihop med skogsbad. Skapande inbjudningar ger möjlighet till fördjupad naturvaro och kan samtidigt bidra till en fin gemenskap och till delande. Under kursen får du prova olika idéer och ingångar till kreativa och lekfulla skogsbadsinbjudningar. Skapandet blir samtidigt också en möjlighet till fördjupning av din egen naturkontakt.

Vi utgår precis som i vanliga skogsbad ifrån vår omgivning och låter naturen och platsen bjuda in oss till att utforska olika uttryckssätt som till exempel poesi och naturkonstverk/land art och ger även plats och inspiration till fritt skapande. Du anpassar som vanligt inbjudningarna så att du kan göra dem på ditt eget sätt. Alla är alltså varmt välkomna, oavsett om du är utövande konstnär eller om du inte har någon tidigare erfarenhet alls av eget skapande. Varmt välkommen!

Petra Ellora Cau Wetterholm: är grundare och verksamhetsledare för Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI) och Shinrin-Yoku Sweden.

Petra är verksam som legitimerad Psykolog, som Certifierad Natur och Skogsterapiguide, utbildare och handledare. Under flera år har hon engagerat sig för att utveckla Skogsbad och Skogsterapi i samhället och ta fram en vetenskapligt baserad metod, både för blivande guider och för att kunna integrera naturbaserad behandling i hälso- och sjukvård. Det som i hög grad har påverkat Petras inriktning är den naturkontakt som följt henne genom livet, bakgrunden inom konstnärligt skapande och de många år hon vistats i heltidsretreat på ett Zenbuddhistiskt tempel. Men även de år hon verkat som utbildad mindfulnessledare i MBSR och MBCT enligt Center for Mindfulness, USA. Som psykolog har hon valt att inrikta sig särskilt mot stressrelaterad ohälsa, neuropsykiatri, mindfulnessbaserade interventioner som Acceptance and Commitment Therapy (ACT) samt metodutveckling. Petra har undervisat nationellt och internationellt samt presenterat sitt arbete på ett flertal events och konferenser, senast på världskonferensen för ”Forests for Public Health” i Aten.

Jenny Abdelkader: är verksam som frilansande kulturarbetare sedan år 2000 och arbetar flerkonstnärligt med skrivande, berättande, dans/rörelse och performance i olika scen- och allkonstverk. Jag har bland annat skapat olika kulturupplevelser i naturen och ofta återkommit till natur- och miljöfrågor som tema i mitt arbete. På den vägen upptäckte jag att det fanns något som hette skogsbad.

2017 gick jag min första kurs i skogsbad, (med Petra och Shinrin-Yoku Sweden), och sedan gick jag vidare jag med SNFTI:s utbildningar för att bli certifierad skogsbads- och skogsterapiguide, med Petra som lärare och mentor. Under 2020 deltog jag som assisterande ledare vid SNFTI:s två utbildningar till certifierad skogsbadsguide.

Jag vill gärna inspirera människor till välmående, livsglädje, närvaro och naturvaro genom skogsbad, fri dans och genom det lekfulla & kravlösa fria skapandet!

Kika gärna in på min hemsida www.duochnaturen.se om du vill!