Varmt välkommen att delta i ett skogsbad för stillhet, sinnlig närvaro och återhämtning i naturen i det fantastiska naturreservatet vid Ösjönäs, Tiveden. Det är en skogsbadsvandring under handledning, guidad av de lärlingar som just nu genomgår en fyra månader lång utbildning till certifierade skogsbadsguider, anordnad av Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute.

Skogsbadet är kostnadsfritt och öppet för alla över 15 år. Kom som du är. Du behöver ingen vana och inte heller någon särskild kondition då vi går långsamt och stannar ofta.

Att skogsbada innebär att verkligen sakta ned och öppna dina sinnen i kontakt med den omgivande naturen. Det kan leda dig bortom ett mer alldagligt sätt att vara och in mot upplevelsen av att ”skogsbada, att bada dina sinnen i skogsatmosfären. Att vistas på detta sätt i naturen har visat sig alldeles särskilt bra för att minska stress, stärka immunförsvaret och ge en skjuts åt vårt allmänna välbefinnande. Det är en del av det som i Japan kallas ”skogsmedicin”, och som vetenskapligt visat sig ha en balanserande effekt på hela vår organism.

Eventet är anpassat till riktlinjer för Covid-19. Vi håller avstånd, begränsar antalet till 8 personer, har med handsprit och deltar endast om vi är fullt friska.

Praktisk information

Ledare: lärlingar under handledning av Petra Ellora Cau Wetterholm, Peter Amling och Jenny Abdelkader
Plats: Ösjönäs, Tiveden
Tid: torsdag 20 augusti kl 10.00-12.00
Samling utanför receptionen kl 9.50.
Pris: kostnadsfritt
Kläder efter väder och gärna ett extra lager för värme då vi ofta är i stillhet.Anmälan och info:

Anmälan

Mejla namn och telefonnummer till:
Petra Ellora Cau Wetterholm
contact@shinrin-yokusweden.se

Mer om skogsbad och utbildningen: www.scandinaviannatureandforesttherapyinstitute.com#skogsbad#skogsterapi#forestbathing#foresttherapy#ShinrinYokuSweden#ScandinavianNatureandForestTherapyInstitute#certifieradskogsbadsguide