Retreat med skogsbad och restorative yoga – för djup vila och återhämtning i stillhet och omsorg

Du är varmt välkommen till en retreat där du guidas i skogsbad och långsam, restorative yoga. Du bjuds in till att kravlöst och naturligt få lämna vardagen bakom dig med stöd av välgörande naturkontakt, inre stillhet, rörelse och ”bara vara” för återhämtning och fördjupning.

Vi vandrar långsamt in i Gällöfstas vackra skogar och du guidas genom olika förslag till att öppna dina sinnen i en närvarande och stilla kontakt med den omgivande naturen. Att vara i naturkontakt på detta sätt har visat sig vara ett naturligt stödjande, enkelt och kravlöst sätt att verkligen slappna av och öppna för känslan av att “skogsbada”, att bada sina sinnen i skogsatmosfären. Något som vetenskapligt visat sig ha en balanserande inverkan på hela vår organism, både kroppsligt och psykologiskt; som minskar stress, stärker immunsförsvaret och boostar vårt allmänna välbefinnande och känslan av att vara i ekologisk samklang och balans. Restorative Yoga inomhus med stödjande kuddar, filtar och guidad vägledning kompletterar och fördjupar din återhämtning och Yoga Nidra. Liggande meditation, ger dig ytterligare stöd för guidad djupavslappning.

Naturvarande och mjukaste yoga, tillsammans med vacker omgivning och god, näringsrik och närodlad mat, ger dig den omsorg du behöver för att bara vila och vara i retreat. Du behöver inga förkunskaper utan kom bara som du är.

Helgens program

Lördag
från 08.30 Incheckning med hälsosam shot och frukt i vår te/kaffe lounge.
09.30 Introduktion till helgen + Yin Yoga
12.00 Vegetarisk lunchbuffé, baserade på det naturliga, som visar hänsyn för vår miljö och omsorg om dina smaklökar.
13.30 Skogsbad – stilla tyst vandring med öppna sinnen i kontakt med naturen.
16.00 Fika i skogen
17.30  Vila/Meditation
18.30 3-rätters middag med kvällens förrätt, varmrätt och dessert
20.30 Yoga Nidra

Söndag
07.30  Yin Yoga/stilla meditation
9.00 Frukostbuffé och egen tid för reflektion
10.00 Skogsbad
11.30 fika i skogen
13.00 Vegetarisk sopplunch
14.30-15.00 Avslutning

Ledare:
Petra Ellora Cau Wetterholm  – Skogsbad

Petra är verksam som legitimerad Psykolog, som Certifierad Natur och Skogsterapiguide, utbildare och handledare och som utbildad mindfulnessledare i MBSR och MBCT. Hon värnar en utveckling av Skogsbad och Skogsterapi som metod i hälso- och sjukvård. Det som varit vägledande för Petras inriktning är den naturkontakt som följt henne genom livet, bakgrunden inom konstnärligt skapande och de många år hon vistats i heltidsretreat på ett Zenbuddhistiskt tempel. Som psykolog har hon valt att inrikta sig särskilt mot stressrelaterad ohälsa och mindfulnessbaserade interventioner. Petra har undervisat nationellt och internationellt och hon är grundare och verksamhetsledare för Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute och Shinrin-Yoku Sweden.
www.scandinaviannatureandforesttherapyinstitute.com  www.shinrin-yokusweden.se

Veronica Holm – Yoga

Veronica är utbildad yogalärare och har sedan drygt 10 år tillbaka praktiserat yoga och undervisat. Veronica fokuserar särskilt på de lugna formerna såsom lugn inriktning av Hatha Yoga, Yinyoga, Restorative och Yoga Nidra då det finns ett stort behov av att hitta balans från allt det aktiva, ”görandet” och få tillåta sig att bara vara, återhämta sig och att tillåta läkning. Hon undervisar inomhus och utomhus och på flera center runtom i landet. Veronica är även utbildad Landskapsvårdare och värnar naturvårdande åtgärder, biologisk mångfald och för att bevara gamla hantverk och sätt att hävda marken och jorden.

Välkomna!

30/05 – 31/05

  • Alla träningspass
  • Helpension som inkluderar; Boende i enkelrum (ett fåtal dubbelrum med separata sängar kan erbjudas)
  • Yogi-te, Juice och frukt vid ankomst
  • 2 x Dagens lunch
  • Eftermiddagskaffe med både nyttigt och onyttigt
  • 3-rätters middag med kvällens förrätt, varmrätt och  dessert
  • Frukostbuffé

Pris: 2 850 kr per person

Observera att anmälan är bindande och betalas i samband med bokning. Kan endast överlåtas till annan person.

Avbeställningsskydd kan bokas via Europeiska ERV ; läs mer här >>
Alternativt se vad din hemförsäkring täcker vid eventuell avbokning.

Kategorier: Retreat