Inled sommaren med ett dygn av total avkoppling, skogsäventyr och naturkraft i de gröna omgivningarna på Djurgården. En helt unik möjlighet för ett äventyr i naturen men ändå nära staden.

Vi välkomnar till en skogsbads-retreat med övernattning i trädtält, i skydd av Djurgårdens gammel-ekar. Låt naturen guida dig till en lugn andning och hitta din egen rytm.

16.30. Fredagseftermiddagen inleds med en sommaryoga, som ger oss utrymme att i lugn och ro känna in oss själva och det vackra landskapet på Stora Skuggan.

Vår yogalärare Veronica Holm, leder detta energigivande och mjuka eftermiddagspass med värme. Veronica arbetar med yoga i kontakt med naturen och att anpassa yogan efter individen. De sköna ekologiska yogamattorna är utrullade i gröngräset, eller om det regnar, under tak vid den natursköna sjön Spegeldammen.

18. Efter yogan är det dukat för en ekologisk och närproducerad trerätters middag på Stora Skuggans Värdshus, Carolas Eko.

19.30. Enligt gammal kurorts-sed går vi en grötlunk efter middagen. En grötlunk är en långpromenad på kvällen, som låter spagästerna komma ut i den välgörande naturen. Under grötlunken, med Djurgårdsguide Jenny Rosen, ges en guidad tur som rotar oss i området historia. Åter från grötlunken finns möjlighet till natt-toalett på Carolas Eko, innan vi kommer till ro med ett Skogsbad.

21. Skogsbad med Petra Ellora Cau från Shinrin Yoku Sweden. Petra är legitimerad psykolog, mindfulnessledare och certifierad Natur- och Skogsterapi Guide. Hon bjuder in till en närvaro i naturen som lugnar både kropp och sinne.

Det blir en stund i stilla tempo där du guidas till att skogsbada, att ta in naturatmosfären med öppna sinnen. Skogsbadet avslutas med en vacker skogsteceremoni. Därefter ges en guidad kvällsmeditation av Veronica Holm, som låter oss somna gott i trädtälten. Ett trädtält är en underbar uppfinning som gör att det går att spänna ett tält som sovplats mellan träden, ovan jord. Att sväva som i en trädkoja och helt stabilt kunna sitta upp, umgås och ligga ned för sömn, ute i klorofyllen. Mitt i naturen men tillsammans med andra. 

8.30. Efter en god natts sömn i ett naturligt rum i skogen får vi sträcka ut våra muskler och hälsa dagen med en morgonyoga, innan frukost serveras på Carolas Eko.

11. Stärkta av frukosten går vi ut på en rofylld skogsbads-vandring i det gröna, guidad av Petra från Shinrin Yoku Sweden. Vi får upptäcka vår relation till skogen, i en inre vandring fylld av förundran. Vi delar en teceremoni med varandra och skogen.

13.30 Lunchen på Carolas uteterass om vädret tillåter, intas i vår egen takt, innan vi packar ihop efter retreaten.

15. Retreaten avslutas med en guidad tur med barfotavandring, för att med sinne och minne ta med oss vår upplevelse hem och in i resten av sommaren.

16.30 avslut vid närmaste färdmedel hem för gästerna.

Klädsel: Dina skönaste kläder, och kläder efter väder. Packning för övernattning i skogen. Varma sovsäckar, kuddar och lakan finns på plats. Toaletter finns på Carolas Eko kl 10-21, samt vid Spegeldammen.

Mötesplats: Vid Carolas Eko, Stora Skuggans Värdshus, fredag 12 juni kl 16.15.

Deltagare: Upplevelsen med övernattning rymmer minst 7, max 12 deltagare, för att du som bokar ska få en så personlig upplevelse som möjligt.
I nuläget har vi nu ändrat till minst 5, max 7 deltagare.

Sista bokningsdag: 5 juni. Ange eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.
SISTA MINUTEN -BOKA? Hör av dig, det finns några få platser kvar!

Paketpris för hel retreat, fredag-lördag:
3 595 kr per person.

Paketpris för retreat fredag: 1 660 kr per person.

(I middagen ingår kaffe och bordsvatten, övrig dryck köper gästerna själva.)