Kurs i zenmeditation och Shinrin-Yoku

Zenmeditation & Shinrin-Yoku

Japanska trädgården i Bagarmossen bjuder in till sittande zenmeditation och Shinrin-Yoku vandring. Vi kommer att varva sittande meditation inomhus i lokalen på Byälvsvägen 38 (alldeles intill trädgården) och gående meditation och Shinrin-Yoku utomhus i trädgården.

Sittande zenmeditation, Zazen innebär att meditera med ett specifikt fokus för uppmärksamheten, med initial och tidvis återkommande instruktion och guidning men mestadels i stillhet och tystnad. Shinrin-Yoku i detta sammanhang är en långsam, tyst vandring i trädgården där vi guidas till att bjuda in våra sinnen till en fördjupad kontakt inåt och med naturen som omger oss.

Zazen varvas med gående meditation alternativt Shinrin-Yoku i trädgården.

Zen chanting erbjuds för dem som önskar, 30 minuter före starttiden, kl 17.30-17.50.

Tid: 6 tillfällen: Onsdag den 28/9, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11, 7/11
Ta med: Bekväma, löst sittande kläder. Det går att byta om i lokalen. Kuddar, dynor och stolar finns. Ta gärna med egen meditationskudde, pall eller annat sittstöd om du hellre vill ha det.

Anmälan och kontakt:

E:post contact@shinrin-yokusweden.se

www.shinrin-yokusweden.se

Ledare: Håkan Friedel och Petra Ellora Cau

Håkan Friedel

Håkan är verksam som zenbuddhistisk ledare, kroppsterapeut specialiserad på japansk läkekonst samt utbildare och minfulnesscoach, Han har dagligen utövat zen i över 40 år. Redan som tonåring började Håkan att utöva zenmeditation, yoga och olika kampkonster. Ett intresse som tog honom till Japan och åtta års träning i olika kamp- och läkekonster samt tre år på heltid på zenbuddhistiskt tempel som mästarens närmaste elev. Sedan 20 år har Håkan även varit verksam som utövare och ledare inom den esoteriska Shinnyo buddhismen.

Läs mer på: www.hakanfriedel.com

Petra Ellora Cau

är Shinrin-Yoku/Nature and Forest Therapy Guide och verksam som legitimerad psykolog samt meditation och mindfulnessledare. Under drygt 20 år har Petra utövat zenmeditation varav några år på heltid på ett zenbuddhistiskt tempel I USA. Sedan år 2007 är hon utbildad inom MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) under ledning av Prof. Mark Williams, Oxford, England och till mindfulnessinstruktör i metoden MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), skapad av Dr Jon Kabat Zinn på “Center for Mindfulness”, Massachusetts, USA. För närvarande gör Petra sista steget i den certifierade utbildningen till Shinrin-Yoku/ ”Nature and Forest Therapy Guide enligt ”Association for Nature and Forest Therapy”/Shinrin-Yoku i USA samt en diplomerande utbildning i Ekopsykologi.

Läs även mer på FB: Shinrin-Yoku Sweden

Kategorier: Skogsbad&Zen