Skogsbad och Zenmeditation 10, 17, 24 och 31 Maj

Medborgarskolan arrangerar under våren en serie om 4 träffar med Skogsbad och Zenmeditation. Att ”skogsbada” är att tillbringa tid i skogen på ett särskilt närvarande sätt med öppna sinnen i en fördjupande kontakt med den omgivande miljön. Skogsbadet kombineras och fördjupas av stilla sittande och ett fokus på kroppsligt och sinnligt varande som är del av en zenbuddhistisk utövning.

Upplägg
Vi träffas 4 onsdagar i Hagaparken där vi varvar Zenmeditation  med Shinrin-Yoku, den japanska form av meditativ vandring i naturen som på svenska kallas skogsbad.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, bara nyfikenhet och ett öppet sinne.

Kursledare
Petra Ellora Cau och Håkan Friedel.

Petra Ellora Cau är certifierad guide inom Shinrin-Yoku/Nature and Forest Therapy Guiding samt är verksam även som leg.psykolog, meditations- och mindfulnessledare med en bakgrund inom zenbuddhistisk utövning.

Håkan Friedel har vistats lång tid i japan och utövat Zen, japansk kampkonst och kroppsliga behandlingsmetoder. Han är verksam som lärare i  Buddhism och kampkonst och som kroppsterapeut samt innehar en fil kand i religionshistoria och socialantropologi.

Bra att veta
Samlingsplats första tillfället, foajén till Haga Forum, http://www.hagaforum.se/, för skogsbad i Hagaparken.

Läs gärna mer här!

Kategorier: Skogsbad&Zen