”Med naturen som terapirum kan vi verka för nödvändig social distansering, minskad smittspridning och samtidigt göra en vetenskapligt lovande insats för vår eget och andras välbefinnande. Vi behöver helt enkelt bara öppna dörren och vandra ut i den rika allemansrätten”.

Varmt välkommen till fyra, extrainsatta och donationsbaserade skogsbadsguidningar för att bistå dig som är frisk, önskar komma ut och finna lite ro i naturen i denna utmanande tid. De erbjuds onsdagar och söndagar den 1,5,8 och 12:e april kl 13 alternativt kl 15. Donationer är frivilliga för att inte din ekonomiska situation ska vara ett hinder. Men de tas tacksamt emot av dem som har möjlighet.

I skogsbadet rör vi oss mycket långsamt och guidas till att öppna våra sinnen i kontakt med den levande miljön. Detta kan vi göra i frid och fred tillsammans, men med goda avstånd till varandra. Skogsbadet anpassas till omständigheterna och fokuserar nu helt på individuell naturvaro. Själva guidningen tar 1,5 timmar. I vanliga fall tar ett skogsbad ca 3 timmar men du får här prova på hur det känns. Och när du tycker dig förstå principen kan du enkelt klara det själv. Det är själva tanken, att väcka vår naturliga förmåga till att koppla av och finna en fördjupad relation i kontakt med naturen.

Vi tar full hänsyn till smittskyddsinstitutets riktlinjer. Du kommer endast om du är helt symtomfri och har varit så i minst 2 dygn. Annars ställer du in och någon annan kan få din plats. Max antal deltagare är 5 st för att vi ska kunna hålla minst 2-3 meters avstånd men vara inom hörhåll för guidningen.

PRAKTISK INFORMATION:
Se till att du är helt symtomfri innan du går ut. Enligt riktlinjerna ska du ha varit symtomfri minst 2 dygn.

Klä på dig ordentligt varmt. Varmare än du tror. Gärna mössa, vantar och överdragsbyxor för att kunna hålla värmen när du är stilla.

Ta med ett sittunderlag.

För detta skogsbad kommer vi inte att samlas för te och snacks som vi brukar. Men välkommen att ta med en termos med te och något att äta för egen del.

Tid: 1 april kl. 15-16.30
Ålder: från 16 år
Kostnad: frivillig donation

ANMÄLAN: mejla: contact@shinrin-yokusweden.se
Vid anmälan får du ett utskick med mer info om mötesplats och annat du behöver veta.
Max antal deltagare är 5 st.

Det tål att sägas igen: Vi tar full hänsyn till smittskyddsinstitutets riktlinjer. Du kommer endast om du är helt symtomfri och har varit så i minst 2 dygn. Annars ställer du in och någon annan kan få din plats. Max antal deltagare är 5 st för att vi ska kunna hålla minst 2-3 meters avstånd men vara inom hörhåll för guidningen.
Varmt tack för visad hänsyn!

LEDARE OCH GUIDE:
Petra Ellora Cau Wetterholm är verksam som leg Psykolog och Certifierad Natur och Skogsterapi Guide, lärare och handledare samt mindfulness och meditationsledare. Inom sin verksamhet erbjuder hon utbildning, fortbildning och guidade skogsbadsvandringar och skogsterapi med en vetenskaplig grund, en form hon själv funnit både läkande och fördjupande. Hon värnar en integrering av natur och skogsterapi inom offentlig hälso- och sjukvård samt driver utvecklingsprojekt. Petra Ellora är grundare och ledare av verksamheten Shinrin-Yoku Sweden och Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute
www.shinrin-yokusweden.sewww.scandinaviannatureandforesttherapyinstitute.com

För dig som önskar läsa mer:
VARFÖR SKOGSBADA?
Vi behöver ta extra mycket hand om oss själva och varandra nu. Att då och då få en liten paus från all information, pågående förändringar och ovisshet vi lever med. Vi kan behöva finna stunder av vila. För det är där, i vilan som vi återhämtar oss, stärker oss både fysiskt och psykiskt och bättre kan klara utmaningarna som denna tid ställer på oss. Men det är inte alltid så lätt att bara koppla av. Vi bör ju inte samlas med andra för inomhus vägledning, som de flesta är vana vid.

Det är mitt i denna omvälvande tid som vi kan upptäcka en oas till kontakt och läkande reträtt, om vi vandrar ut i vår svenska natur. Och vi har både allemansrätten och den vetenskapliga forskningen med oss. Det är ju så att natur som kombineras med långsamhet och uppmärksamhet genom kontakt med våra fem sinnen har visat sig vara lite av ”bäst i test” för att sänka stressnivåer i kroppen, minska oro och nedstämdhet och för att stärka vårt immunförsvar. Det har även visat sig kunna öka vårt mentala fokus, reglera blodtrycket och påverka sömnen positivt. På andra plan kan vi uppleva en fördjupad kontakt med ett större sammanhang, en tillhörighet, både inåt och med det som omger oss. Och det fina är att vi inte behöver ”göra” något, tvärtom, bara ta emot. Resten sköter kroppen helt naturligt.

#shinrinyoku#skogsbad#forestbathing#foresttherapy#shinrinyokusweden #skogsbad #scandinaviannatureandforesttherapyinstitute#skogsbadikristider