Varmt välkommen till en skön och grön AW i skogarna kring Rosendals Trädgårdar på Djurgården. Kom för att låta veckans arbete och stress smälta bort bland blommor och blad. För att sätta en avslappnad och glädjens ton inför helgen. Eller kom bara för att du är nyfiken. Just denna tid är till bredden fylld av örter och annat ätbart och du får även ta del av denna rikedom under kvällen.

Att följa med på en skogsbadsvandring innebär att du får guidning till att verkligen sakta ned och öppna dina sinnen på ett enkelt och närvarande sätt i en avslappnad kontakt med den omgivande naturen. Att vara i naturkontakt på detta sätt är en möjlighet att logga ut från ett mer alldagligt sätt att vara, komma till ro och öppna för upplevelsen av att ”skogsbada, att bada dina sinnen i skogsatmosfären.

Tid: 24 maj kl 16.30-19.00

Plats: Samling vid fiket, Rosendals Trädgårdar

Skogsbad är en del av det som i Japan kallas ”skogsmedicin”, och som vetenskapligt visat sig ha en balanserande effekt på hela vår organism. Denna upplevelse erbjuds genom skogsbadets alldeles särskilda sätt att vistas i naturen, genom ämnen som växtlighet och mark avger och den mångsidiga stimulans som skogen erbjuder. Skogsmedicin har visat sig alldeles särskilt bra för att minska stress, stärka immunförsvaret och ge en skjuts åt vårt allmänna välbefinnande.

Vandringen leds av Petra Ellora Cau Wetterholm, certifierad skogsbad- och skogsterapiguide, leg psykolog och mindfulness och meditationsledare. Petra är också grundare av och verksamhetsledare ”Shinrin Yoku Sweden”

Aina Ferri arbetar som trädgårdspedagog i Lek Odla Väx, barnverksamheten på Rosendals trädgård. Hon är också verksam som Mindfulnessinstruktör och Waldorflärare.