SKOGSBAD – AW I FULLMÅNENS SKEN

”Med naturen som terapirum kan vi verka för nödvändig fysisk distansering men ändå vara tillsammans. Vi behöver bara öppna dörren och vandra ut i den rika allemansrätten”.

Varmt välkommen till ett skogsbad med AW i fullmånens sken. Klorofyllen och fågelsången är som rikast och dofterna stiger ur jorden. Både våra egna och naturens sinnen vaknar till liv och vi kan vandra i en fördjupad självhet men ändå tillsammans in mot naturvaken kontakt, inre ro och naturvaro.

Under skogsbadet rör vi oss långsamt och guidas till att öppna våra sinnen i kontakt med den levande miljön. Just för detta skogsbad vandrar vi stillsamt mellan träden och finner rum och platser för stillhet i fullmånens sken. Vi avslutar med att samlas för en stund med skogste´ och snacks som serveras i pappmuggar och förpackade enligt konstens allra bästa riktlinjer. Allt med hänsyn till natur, hållbarhet och skydd mot smittspridning.

Själva guidningen tar 2 timmar. Den är upplagt på ett sådant sätt att du får vägledning till hur du sedan kan skogsbada på egen hand. Det är själva tanken, att skogsbadet ska väcka vår naturliga förmåga att slappna av, finna ro i en fördjupad relation i kontakt med naturen. På så sätt kan vi börja höra och lättare följa vad både den omgivande naturen och vår egen inre natur bjuder oss till.

För detta skogsbad tar vi tar full hänsyn till smittskyddsinstitutets riktlinjer. Du kommer endast om du är helt symtomfri och har varit så i minst 2 dygn. Annars ställer du in och någon annan kan få din plats. Max antal deltagare är 8 st för att vi ska kunna hålla minst 2-3 meters avstånd men vara inom hörhåll för guidningen.

PRAKTISK INFORMATION:
Se till att du är helt symtomfri innan du går ut. Enligt riktlinjerna ska du ha varit symtomfri minst 2 dygn.

Klä på dig ordentligt varmt. Trots att det är försommar, klä dig varmare än du tror. Gärna mössa, vantar och överdragsbyxor (i alla fall i ryggsäcken) för att kunna hålla värmen när du är stilla.

Ta med ett sittunderlag. Om du inte har ett så fungerar en tygpåse eller en mössa fint.

Av hänsyn till smittskydd är du välkommen att ta med en egen, mindre mugg. Det kommer även att finnas pappersmugg om du hellre önskar det.

Tid: 5 juni kl. 17-19.00
Ålder: från 16 år
Kostnad: 250 kr

ANMÄLAN: mejla: contact@shinrin-yokusweden.se
Vid anmälan får du ett utskick med mer info om mötesplats, betalning och annat du behöver veta.
Max antal deltagare är 8 st.

Varmt välkommen!

LEDARE OCH GUIDE:
Petra Ellora Cau Wetterholm är verksam som leg Psykolog och Certifierad Natur och Skogsterapi Guide, lärare och handledare samt mindfulness och meditationsledare. Inom sin verksamhet erbjuder hon utbildning, fortbildning och guidade skogsbadsvandringar och skogsterapi med en vetenskaplig grund, en form hon själv funnit både läkande och fördjupande. Hon värnar en integrering av natur och skogsterapi inom offentlig hälso- och sjukvård samt driver utvecklingsprojekt. Petra Ellora är grundare och ledare av verksamheten Shinrin-Yoku Sweden och Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute
www.shinrin-yokusweden.sewww.scandinaviannatureandforesttherapyinstitute.com

För dig som önskar läsa mer:
VARFÖR SKOGSBADA?
Vi behöver ta extra mycket hand om oss själva och varandra nu. Att då och då få en liten paus från all information, pågående förändringar och ovisshet vi lever med. Vi kan behöva finna stunder av vila. För det är där, i vilan som vi återhämtar oss, stärker oss både fysiskt och psykiskt och bättre kan klara utmaningarna som denna tid ställer på oss. Men det är inte alltid så lätt att bara koppla av. Vi bör ju inte samlas med andra för inomhus vägledning, som de flesta är vana vid.

Det är mitt i denna omvälvande tid som vi kan upptäcka en oas till kontakt och läkande reträtt, om vi vandrar ut i vår svenska natur. Och vi har både allemansrätten och den vetenskapliga forskningen med oss. Det är ju så att natur som kombineras med långsamhet och uppmärksamhet genom kontakt med våra fem sinnen har visat sig vara lite av ”bäst i test” för att sänka stressnivåer i kroppen, minska oro och nedstämdhet och för att stärka vårt immunförsvar. Det har även visat sig kunna öka vårt mentala fokus, reglera blodtrycket och påverka sömnen positivt. På andra plan kan vi uppleva en fördjupad kontakt med ett större sammanhang, en tillhörighet, både inåt och med det som omger oss. Och det fina är att vi inte behöver ”göra” något, tvärtom, bara ta emot. Resten sköter kroppen helt naturligt.

Välkommen att titta in på facebooksidan och eventet:

https://www.facebook.com/events/272997750749719/

#shinrinyoku #skogsbad #forestbathing#foresttherapy#stresshantering#fullmoonwalk #skogsbad #fullmåne#skogsbadAW#coronaochnatur#shinrinyokusweden#skogsbad#återhämtning#stressreduktion#scandinaviannatureandforesttherapyinstitute#skogsbadikristider