Välkommen till ett skogsbad på alla hjärtans-dagen-efter!
Ett alldeles särskilt utformat skogsbad där vi låter våra hjärtan och relationer vandra in i skogen tillsammans.

Ta med en vän, en partner din mamma eller kanske helt enkelt relationen till dig själv. Du guidas först till tystnad och en stillsamhet som öppnar dina sinnen och relationen till den levande miljön. Därefter bjuds du in till särskilda sätt att vara naturnära och utforska, upptäcka och dela upplevelser för både egen och gemensam förundran, glädje och stillsam kontakt. Skogsbadet utformas för att vara lika givande i självhet som i relation till ditt sällskap. Vi avslutar med en hjärtlig hyllning till jorden, oss själva och varandra med en röd och bubblig teceremoni och glittrig choklad.

Att följa med på en skogsbadsvandring innebär att du får guidning till att verkligen sakta ned och öppna dina sinnen på ett enkelt och närvarande sätt, i en avslappnad kontakt med den omgivande naturen. Att vara i naturkontakt på detta sätt kan leda dig bortom ett mer alldagligt sätt att vara, till att vara mer i samklang med både dig själv, din omgivning och i relation till den naturliga miljön. Du kommer till ro och öppnar för upplevelsen av att ”skogsbada”, att bada dina sinnen i skogsatmosfären. Något som vetenskapligt sett visat sig ge djup avslappning och stressreduktion, ett stärkt immunförsvar, minskad nedstämdhet, ökad kreativitet, kognitiv kapacitet, social kontakt samt en möjlighet till djupgående återhämtning. En harmoni där en inre hållbarhet vandrar jämte den yttre.

Under ett skogsbad om vintern vandrar vi långsamt men i något mer rörelse än vid andra årstider. På så sätt håller vi värmen, även genom våra stilla stunder.

För mer praktisk information och för anmälan:
Sänd ett mejl till: contact@shinrin-yokusweden.se
Plats: Nackareservatet
Tid: Lördagen den 15 februari kl. 12-15
Ålder: från 16 år och uppåt
Kostnad: 295kr

Ledare och Guide: Petra Ellora Cau Wetterholm
Petra är verksam som leg Psykolog och Certifierad Natur och Skogsterapi Guide, lärare och handledare samt mindfulness och meditationsledare. Inom sin verksamhet erbjuder hon guidade skogsbadsvandringar och skogsterapi med en vetenskaplig grund, en form hon själv funnit både läkande och fördjupande. Hon värnar en integrering av natur och skogsterapi inom offentlig hälso- och sjukvård samt driver utvecklingsprojekt. Petra Ellora är grundare och ledare av verksamheten Shinrin-Yoku Sweden. www.shinrin-yokusweden.se och Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute www.scandinaviannatureandforesttherapyinstitute.com
Anmälan och mer praktisk information om plats, kläder och annat:
Mejla namn och telefonnummer till:
contact@shinrin-yokusweden.se

#shinrinyoku#skogsbad#forestbathing#foresttherapy#shinrinyokusweden#scandinaviannatureandforesttherapyinstitute