Eld och Skogsbad i det vilda

Låt oss vandra ut i skogen. Ta några djupa andetag, sakta ned och öppna alla sinnen. Finn redskapen för att göra upp en livgivande eld. Detta är vägen att till kontakta mer av det ursprungliga och vilda i oss, där vi är i sinnlig kommunikation med den levande naturen och med oss själva.

Vi möts denna dag runt den sprakande, livgivande elden! I vårt möte med elden skiljer vi oss från andra levande varelser. Ingen annan har en så nära kontakt med den – vi lagar mat på den, värmer oss och fylls av ro när vi tittar in i den. Vi har levt med henne i tusentals år, och vi är kanske de enda däggdjur som inte skyggar tillbaka när vi ser henne, utan finner trygghet i hennes närhet.

Petra och Niklas bjuder under dagen in till gemensamma guidningar och en lekfullhet som öppnar för en närvaro och fördjupande kontakt med den levande naturen, och alldeles särskilt i ett utforskande av elementet eld. Ett varande tillsammans som kan leda oss bortom ett mer vardagligt sätt att vara, få oss att verkligen slappna av och öppna för känslan av att ”skogsbada”, en mer ursprunglig och levande känsla i kontakt med oss själva, med elden och den mer-än-mänskliga naturen.

Som del av dagen kommer vi också att lära oss hur vi själva kan skapa eld med pinnar som vi finner i skogen, en uråldrig metod som våra förmödrar och förfäder har förlitat sig på. Vi kommer även få veta mer om hur vi kan göra upp en eld under olika förutsättningar och miljöer. Lagom till lunch samlas vi för att tillaga en enkel lunch av ”stenålderskost” över vår öppna eldstad. Vegan/vegetariskt alternativ finns såklart.

Att vistas i skogen på ett närvarande och sinnligt levande vis, är ett ursprungligt sätt att bjuda in den som medicin och väg till läkande. Vi samexisterar med den på ett sätt som även vetenskapligt visat sig ha en balanserande och stärkande inverkan på hela vår organism, både kroppsligt och psykologiskt. En återkoppling och samvaro med den levande omgivningen som öppnar våra möjligheter till att finna en ökad inre och yttre hållbarhet och ekologisk balans.

Ledare och Guider: Petra och Niklas

Petra Ellora Cau är certifierad Shinrin-Yoku och Natur och Skogsterapi Guide. Hon är i övrigt verksam som leg psykolog och meditations- och mindfulnessledare med en längre bakgrund inom Zenbuddhism. Petra utforskar naturkontakt genom meditation och meditativa vandringar och vill gärna dela med sig av den form av Shinrin-Yoku som är beforskad och som hon själv funnit som läkande och fördjupande.
www.shinrin-yokusweden.se
FB: Shinrin-Yoku Sweden (Läs om Eventet HÄR!)

Niklas Taliaferro är vildmarksguide och håller i kurser med fokus på naturkontakt och överlevnadskunskaper. Niklas har levt framför en öppen eld under flera års tid när han bott ute i naturen. Där har han förlitat sig på att göra upp eld med friktion endast med pinnar han finner i skogen. Niklas jobbar även som behandlingspedagog på ett HVB-hem och bor i en vagn i skogen, där han lagar sin mat över en öppen eld.
www.naturliv.se
FB: Naturliv (Läs om Eventet HÄR!)

Anmälan gör du genom att skicka ett mejl med namn och telefonnummer till:
contact@shinrin-yokusweden.se
Mobiltel: 0720368682

Det finns begränsat antal platser så skynda att anmäla dig!
All praktisk information får du vid anmälan (se ovan).

Kostnad: 350kr (inkl. lunch) Betalas kontant på plats

Samarbete mellan Naturliv.se och Shinrin-yokuwweden.se.

Vi ses i skogen!//Petra och Niklas