TYRESTA NATIONALPARK

PROGRAM: Skogsbad

Nu finns möjlighet att prova på skogsbad i Tyresta Nationalpark genom vårt samarrangemang med certifierad natur – och skogsterapiguide Petra Ellora Cau Wetterholm från Shinrin-Yoku Sweden och Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute.

Datum: 17/9-2023, Tid: 11.00-14.00, Kostnad: 300 kr. Föranmälan till info@tyresta.se.

Om upplevelsen: Shinrin-yoku, japanska för skogsbad, är att vandra in bland träden, slappna av och bada alla dina sinnen i det gröna. Ordet skogsbad är en direktöversättning av den japanska termen Shinrin-Yoku (森林浴) som betyder att ”ta in skogsatmosfären med alla sinnen” eller bokstavligen att ”skogsbada”. Skogsbad är en kombination av mycket långsam vandring på mjuka stigar i park eller skog, med aktiviteter som kan öppna våra sinnen för att uppleva kontakten med naturen på ett nytt vis. När vi  ”skogsbadar” tillbringar vi alltså en tid i skogen på ett särskilt närvarande sätt, med våra sinnen i en fördjupande kontakt och relation med den omgivande miljön. (Källa: Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute)

När vi bjuder in naturen som medicin så aktiveras många hälsosamma reaktioner i kropp och sinne. Vår erfarenhet och även vetenskapen vet och bekräftar att stressen minskar, måendet stabiliseras och att vi har möjlighet att sjunka ned i ett ”bara vara”, något som sker utan ansträngning, kroppen sköter det alldeles själv.

/Petra Ellora Cau Wetterholm

Detta event är ett samarrangemang med  Petra Ellora Cau Wetterholm.

Här finns tips på fler utflykter och guidade turer i Tyresta nationalpark

Upplevelser i Tyresta nationalpark (länk)