Sinnligt skogsbad i vårvintern

Du är inbjuden till ett sinnligt skogsbad i vårvintern och nymånens tid, omgiven av nyvakna träd och fåglar, snö som samsas med grön mjuk mossa och is med fuktig jord. Vi vandrar i tystnad på mjuka stigar och du guidas till att sakta ned och öppna dina sinnen i en fördjupande kontakt med den omgivande naturen.

Stress, krav och måsten får rinna av och ge plats för en närvaro som kan leda bortom det alldagliga vardagsmedvetandet, få dig att slappna av och öppna för känslan av att skogsbada, att ta in skogsatmosfären med alla sinnen. En upplevelse som även vetenskapligt visat sig ha en verkligt balanserande och läkande inverkan på hela vår organism, både kroppsligt och psykologiskt, och som kan leda oss mot mer glädje, spontanitet, kreativitet och en välgörande samvaro med oss själva, varandra och den mer-än-mänskliga naturen.

Söndag den 26 februari kl. 11-14

Plats: Bagarmossen/Nackareservatet
Kostnad: 150kr
Anmälan: contact@shinrin-yokusweden.se
Guide: Petra Ellora Cau
Co-guide: Maria Palmer
Petra Ellora Cau
är certifierad Shinrin-Yoku/Nature and Forest Therapy Guide. Hon är i övrigt verksam som leg psykolog och meditation- och mindfulnessledare. Petra utforskar helande naturkontakt genom meditation och terapeutiska vandringar och hon delar med sig av den form av Shinrin-Yoku som är beforskad och som hon själv funnit läkande och fördjupande.
Se även www.shinrin-yokusweden.se
Maria Palmer
är verksam som leg psykoterapeut med fördjupning inom vildmarksterapi. Tillsammans verkar de för att sammanföra psykoterapi med natur och skogsterapi och att vägleda människor till en återkoppling till den naturliga miljön.