Shinrin-Yoku vandring, sinnligt skogsbad den 2 april i Järna

Vandra ut i skogen. Ta några djupa andetag, sakta ned och öppna dina sinnen. Detta är vägen till Shinrin-Yoku, att bjuda in naturen som medicin och väg till läkande. Välkommen på en Shinrin-Yoku vandring i Järna, i den tidiga vårens tid. Genom guidning och olika förslag bjuds du in till en närvaro och ett utforskande i en fördjupande kommunikation med den omgivande naturen. En kontakt som kan leda dig bortom ett mer alldagligt vardagsmedvetande, få dig att verkligen slappna av och öppna för känslan av att ”skogsbada”, att ta in atmosfären med alla sinnen. En upplevelse som även vetenskapligt visat sig ha en balanserande och läkande inverkan på hela vår organism, både kroppsligt och psykologiskt. Inte bara blir vårt immunförsvar boostat, vi upplever även ett ökat välbefinnande, mer glädje och kreativitet samtidigt som vi glädjer oss mer tillsammans med andra. En återkoppling och samvaro som även öppnar våra möjligheter till en ökad inre och yttre hållbarhet och ekologisk balans.

Ledare och Guide är Petra Ellora Cau,

certifierad Shinrin-Yoku och Natur och Skogsterapi Guide. Hon är i övrigt verksam som leg psykolog och meditations- och mindfulnessledare. Petra utforskar naturkontakt genom meditation och meditativa vandringar och vill gärna dela med sig av den form av Shinrin-Yoku som är beforskad och som hon själv funnit som läkande och fördjupande.

Medarrangör: Aina Neela Ferri, waldorflärare med ett fördjupat intresse av att utforska naturkontakt. Hon är verksam som naturledare för barn i Rosendals trädgårdar och aktiv inom föreningen Naturliv.

Anmälan gör du genom att skicka ett mejl med namn och telefonnummer till:

contact@shinrin-yokusweden.se

Du får du information om vandringen, vår mötesplats och annat som är värdefullt att veta.

Tid: kl. 13-16

Plats: Norrtuna, Järna

Kostnad: 150kr

Betalas via Swish eller kontant på plats