Varmt välkommen

Varmt välkommen till en 3 dagars utbildningsretreat i ”Skogsbadets konst”. Den är för dig som önskar en fördjupad, naturbaserad time-out för vila, återhämtning, ökad hälsa och välbefinnande i kombination med värdefull kunskap om hur skogsbadet kan stärka ditt fysiska och psykiska välbefinnande. Den är naturligtvis även för dig som vill gå en förberedande kurs för att uppleva och få kunskap om de viktigaste nycklarna till läkande naturkontakt. Under utbildningsretreaten erbjuds du både guidade skogsbad och längre stunder av guidad Naturvaro (R). Vi möts även för samtal kring skogsbadets teori och vetenskap för ett större helhetsperspektiv, Vid retreatens slut är det vår allra ljusaste förhoppning att du ska ta med dig både ett nytt, fördjupat natur-lugn och goda insikter om skogsbadet som väg till hälsa och välbefinnande,

Utbildningsretreaten fungerar alltså mycket väl som fristående kurs eller som förberedande utbildning inför ett längre, certifierande program. I det fall du planerar för en längre utbildning eller program hos oss, är du välkommen att tillgodoräkna dig 50% av kostnaden för denna kurs, som vid nästa utbildningsanmälan dras av från den totala summan. Erbjudandet gäller 1 år från kursens datum.

Utbildningsretreaten är förlagd till förorten Bagarmossen, strax söder om Stockholms stad. Här har vi det centralt belägna Bagarmossens Hälsocenter som vår hemvist och det stora, vidsträckta Nackareservatet nära inpå knuten. Vi växlar under dagen mellan att vara ute och inomhus. Halva dagar vandrar vi ut i skogen för guidade skogsbad och Naturvaro (R). Resterande tid erbjuder hälsocentret en fin och rofylld samlingsplats för samtal och kunskapsinhämtning.

Utbildningsretreaten pågår under dagtid. Det betyder att vi möts igen varje dag och sedan återvänder till våra egna hem eller tillfälliga boenden vid kvällens slut. I Bagarmossens centrum, 2 minuter från hälsocentret, finner vi både tunnelbanan, matserveringar och affärer. Under kursens gång är det även möjligt att värma egen mat på centret och finna plats för vila.

Valet av en stadsnära skog beror på att vi hörsammat önskemål om stadsnära kurser, enklare transporter och fritt boende (som alternativ till längre utbildningsprogram som förläggs till kursgård). Med alla fördelar det ger så behöver vi även tänka på att det tyvärr medför en del folkliv och viss inverkan från trafikljud. Dock avhjälps detta genom att vi vandrar längre in i Nackareservatet och finner fridsamma platser. Vi förbereder på alla sätt för att erbjuda stillsamma naturvistelser.

 

Kursledare: Petra Ellora Cau Wetterholm

Aktuella datum och info:

Datum & tid: Fredag den 23 augusti kl 14.30 – Söndag den 25 augusti kl. 14.30

Kostnad: 3800kr

Plats: Bagarmossens Hälsocenter och Nackareservatet, södra Stockholm,

Ingår: Skogsbad, Naturvaro (R), cirkelsamtal, undervisning, fika; te, kaffe och snacks + egen manual.

Transport: T-Centralen till Bagarmossen: tunnelbana, grön linje 17 söderut, mot Skarpnäck (näst sista hållplatsen).Tar 17 minuter. Avgår var 10 minut.

Bagarmossens Hälsocenter: promenad 2-3 minuter från Bagarmossens tunnelbanestation.

Att tänka på: För att delta behöver du ordna ditt eget boende och mat. Vi hjälper förstås gärna till med rekommendationer.

Ansökan:

Anmälan

Du anmäler dig genom att mejla: contact@snfti.com

Skriv ditt namn, adress och vilken kurs din anmälan avser.

Efter att din anmälan inkommit får du mer information.

Det kan vara fint att veta att vi önskar hålla hög kvalitet på utbildningen och att antalet deltagare därför är begränsad.

Varmt välkommen!

Vi ser mycket fram emot att möta dig,

SNFTI-teamet

Ansök här »