Privatperson

”Vandra ut i skogen. Ta några djupa andetag, sakta ned och öppna dina sinnen. Detta är vägen till Shinrin-Yoku, att bjuda in naturen som medicin och väg till läkande”

Petra Ellora Cau Wetterholm

Covid-19 Information

Januari, 2021

Institutet tar full hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förebygga och undvika smittspridning av Coronavirus. Under rådande omständigheter och uppdaterade riktlinjer från Folkhälsomyndigheten gäller för närvarande en fortsatt åtstramning av institutets verksamhet. På grund av risk för kontakt och smitta, genomförs för tillfället inga som helst gruppbaserade skogsbad eller skogsterapiaktiviteter för allmänheten. Däremot har vissa aktiviteter förlagts online. Detta gäller tillsvidare.

Planering av verksamheten med hänsyn till Covid-19

I det fall FHM minskar restriktionerna under våren 2021, planeras viss verksamhet att återupptas då folkhälsan gagnas av vistelser utomhus och smittspridning i naturen anses förhållandevis liten. Guider certifierade enligt SNFTI rekommenderas att att följa en gemensam policy vid skogsbad och skogsterapi:

  • All verksamhet sker utomhus och i natur- och skogsmiljö
  • Maxantal 7 deltagare/grupp + guide, enligt rekommendation
  • Minst 2 meters fysiskt avstånd mellan varje person
  • Guiden tillhandahåller handsprit vid behov
  • Guide och deltagare infinner sig endast om de är symtomfrisamt ej varit i kontakt med symtombärare i direkt närhet

Erfarenheten i nuläget är att skogsbad i grupp är både önskvärt och möjligt när vi erbjuder goda förutsättningar för att följa nationella riktlinjer samt när guiden har en fullgod ledarutbildning. Vi bistår varje deltagare med information för att var och en ska kunna iaktta personlig uppmärksamhet och omsorg kring rådande situation.

Utbud och Tjänster

Kanske du hört talas om skogsbad och längtar efter att delta i ett event, att ”bara vara” i naturen och att kravlöst koppla av ifrån en stressfylld vardag? Eller är du någon som vill dela din upplevelse av naturkontakt genom att guida andra? Eller redan är verksam professionellt med naturkontakt och önskar fördjupa dina kunskaper, vidga ditt nätverk och utveckla din verksamhet?

Välkommen att ta del av institutets utbud av tjänster och nätverk. Du finner de flesta aktuella event under AKTUELLT men om du önskar mer information:

  • Planerade skogsbad och event hittar du HÄR
  • Utbildningar hittar du HÄR
  • Information för samverkan och samarbete hittar du HÄR

Hur anmäler jag mig?

Du är välkommen att skicka din anmälan genom kontaktformuläret under fliken KONTAKT eller mejla direkt till contact@snfti.com. Du finner även information om anmälan och annat praktiskt i informationen invid varje eventbeskrivning.

Varmt välkommen!