Privatperson

”Vandra ut i skogen. Ta några djupa andetag, sakta ned och öppna dina sinnen. Detta är vägen till Shinrin-Yoku, att bjuda in naturen som medicin och väg till läkande”

Petra Ellora Cau Wetterholm

Utbud och Tjänster

Kanske du hört talas om skogsbad och längtar efter att delta i ett event, att ”bara vara” i naturen och att kravlöst koppla av ifrån en stressfylld vardag? Eller är du någon som vill dela din upplevelse av naturkontakt genom att guida andra? Eller redan är verksam professionellt med naturkontakt och önskar fördjupa dina kunskaper, vidga ditt nätverk och utveckla din verksamhet?

Välkommen att ta del av institutets utbud av tjänster och nätverk. Du finner de flesta aktuella event under AKTUELLT men om du önskar mer information:

  • Planerade skogsbad och event hittar du HÄR
  • Utbildningar hittar du HÄR
  • Event, Retreat och Workshop samt Fördjupningskurs hittar du HÄR
  • Information för samverkan och samarbete hittar du HÄR

Skogsbad och Skogsterapi

Att delta i ett Skogsbad eller i en grupp för Skogsterapi erbjuder dig ett evidensbaserat, naturligt och enkelt sätt att verkligen slappna av och finna återhämtning med hjälp av en certifierad och erfaren guide. Du bjuds in till enkla, kravlösa och naturliga sätt att vara närvarande, för ökat välmående, och djup avslappning i kontakt med naturen omkring dig.

Hur går det till?

Ett skogsbad pågår ungefär i 2-3 timmar och är en kombination av mycket långsam vandring på mjuka stigar i park eller skog, med guidade förslag och aktiviteter som kan öppna våra sinnen för att uppleva naturen på ett nytt vis. När vi ”skogsbadar” tillbringar vi alltså en tid i skogen på ett naturligt närvarande sätt, med våra sinnen i en fördjupande kontakt med den omgivande miljön. Detta sätt att återkoppla till naturen är mer fördjupande än vi vanligen tänker oss. Det är också den mer omfattande naturkontakten som vetenskaplig forskning erbjuder som en uppskattad väg mot minskad stress, ökat välbefinnande och djup återhämtning.

Utbildning

Utbildningarna som erbjuds inom Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute vilar på en vedertagen teoretisk grund, vetenskaplig evidens och beprövad erfarenhet samt expertis.

Med ett utbud av hög kvalitet är det institutets önskan att du ska finna din väg mot en personlig och professionell utveckling och fördjupning inom naturbaserad hälsa, hållbarhet och ekologisk balans.

Du hittar de utbildningar som erbjuds både under fliken UTBILDNING och under AKTUELLT.

Event, Retreat, Workshop och Fördjupningskurs

Du kanske vill delta i en retreat, gå på en föreläsning, delta i en kortare kurs eller fördjupa dig inom ett område du redan är utbildad inom? Institutet och samverkande partners erbjuder ett varierat utbud av events med föreläsningar, retreater, kortare workshops och fördjupningskurser. En del av dem är helt öppna för dig som inte tidigare har utbildat dig inom ett naturbaserat ämne och andra förutsätter vissa förkunskaper. Välkommen att läsa mer om de kurser som erbjuds under fliken Events, Retreats, Workshops.

Hur anmäler jag mig?

Du är välkommen att skicka din anmälan genom kontaktformuläret under fliken KONTAKT eller mejla direkt till contact@snfti.com. Du finner även information om anmälan och annat praktiskt i informationen invid varje eventbeskrivning.

Varmt välkommen!