Privatperson

”Vandra ut i skogen. Ta några djupa andetag, sakta ned och öppna dina sinnen. Detta är vägen till Shinrin-Yoku, att bjuda in naturen som medicin och väg till läkande”

Petra Ellora Cau Wetterholm

Covid-19 Information

Uppdatering av riktlinjer 19 november, 2020:

Under rådande omständigheter och uppdaterade riktlinjer från Folkhälsomyndigheten gäller för närvarande en ytterligare åtstramning av institutets verksamhet. På grund av risk för kontakt och smitta, genomförs för tillfället inga som helst gruppbaserade skogsbad eller skogsterapiaktiviteter för allmänheten. Detta gäller tillsvidare.

Uppdatering av riktlinjer 16 november, 2020:

Institutet tar full hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förebygga och undvika smittspridning av Coronavirus. I skrivande stund aviseras mer omfattande restriktioner i samhället. Följande information gäller därför för institutets verksamhet och som rekommendationer samt policy för de guider som utbildats av institutet.

Vi genomför i nuläget skogsbad och skogsterapi men i begränsad omfattning och med en förhöjd beredskap. För att undvika onödigt resande, söker certifierade guider ombesörja att skogsbad och skogsterapi sker lokalt, där deltagare bor och verkar. Skogsbad och skogsterapi genomförs alltid med en utbildad, certifierad guide eller guide under utbildning, med handledning.

Då smittspridning utomhus anses förhållandevis liten vid bibehållen distans, och folkhälsan gagnas av vistelser utomhus, har certifierade guider enligt SNFTI en gemensam policy:

 • All verksamhet, från start till mål, sker utomhus och i skogsmiljö
 • Maxantal 7 deltagare/grupp + guide, enligt rekommendation
 • Minst 2 meters fysiskt avstånd mellan varje person
 • Minimalt med samtal, fokus på individuell stillhet och tystnad
 • Guiden tillhandahåller handsprit och munskydd vid behov
 • Deltagare rekommenderas att resa privat , ej med kollektivtrafik
 • Guide och deltagare infinner sig endast om de är symtomfrisamt ej varit i kontakt med symtombärare i direkt närhet
 • Ingen deltagare blir ersättningsskyldig vid akut avbokning

Erfarenheten i nuläget är att skogsbad i grupp är både önskvärt och möjligt när vi erbjuder goda förutsättningar för att följa nationella riktlinjer samt när guiden har en fullgod ledarutbildning. Vi bistår varje deltagare med information för att var och en ska kunna iaktta personlig uppmärksamhet och omsorg kring rådande situation.

Varmt välkommen!

Utbud och Tjänster

Kanske du hört talas om skogsbad och längtar efter att delta i ett event, att ”bara vara” i naturen och att kravlöst koppla av ifrån en stressfylld vardag? Eller är du någon som vill dela din upplevelse av naturkontakt genom att guida andra? Eller redan är verksam professionellt med naturkontakt och önskar fördjupa dina kunskaper, vidga ditt nätverk och utveckla din verksamhet?

Välkommen att ta del av institutets utbud av tjänster och nätverk. Du finner de flesta aktuella event under AKTUELLT men om du önskar mer information:

 • Planerade skogsbad och event hittar du HÄR
 • Utbildningar hittar du HÄR
 • Information för samverkan och samarbete hittar du HÄR

Hur anmäler jag mig?

Du är välkommen att skicka din anmälan genom kontaktformuläret under fliken KONTAKT eller mejla direkt till contact@snfti.com. Du finner även information om anmälan och annat praktiskt i informationen invid varje eventbeskrivning.

Varmt välkommen!